Zo kunt u een auto importeren.

Het aanbod goede gebruikte auto’s binnen Nederland wordt steeds kleiner. Enerzijds komt dit doordat mensen gemiddeld veel langer met hun auto rijden, anderzijds doordat er steeds minder nieuwe auto’s worden verkocht met een ‘jonge’ inruiler. Een auto importeren is daarom een steeds lucratiever idee. Mits de invoer op de juiste wijze gebeurt.

Belangrijke aspecten bij de aanschaf van een auto in het buitenland.

Die auto import… hoe gaat dit dan verder? Hoe krijg je bijvoorbeeld een Nederlands kenteken bij de auto en hoeveel ‘invoerbelasting’, de BPM, moet er worden betaald? Daarnaast zijn de juiste documenten vereist bij een buitenlandse auto voor een snelle invoer in Nederland. Maar al te vaak komen we nog geïmporteerde occasions tegen die veelal een schadeverleden hebben. Daardoor kon de BPM worden gereduceerd bij import. Goedkoop is duurkoop wordt dan op termijn werkelijkheid. Vaak zonder medeweten van de koper, vertrouwende op de expertise van de handelaar of verkopende partij.

Let bij aanschaf in het buitenland vooral op volgende zaken:

  • Herkomst: controleer of alle documenten bij de auto aanwezig zijn zoals onderhoudsboekjes, facturen en eigendomsoverdrachten.
  • Kilometerstand: controleer of de kilometerstanden op de onderhoudsdocumenten overeenkomen en geen afwijkingen vertonen. Controleer daarnaast of de staat van de auto zoals stoelen, pedalen en ook het exterieur overeenkomt met de staat voor de leeftijd en kilometers die de auto gereden heeft. De perfecte auto met slechts 100.000 km die duidelijke slijtageplekken aan de stoelen laat zien heeft wellicht meer gereden dan de teller aangeeft. In het buitenland worden kilometerstanden niet vastgelegd in overheidssystemen zoals via de RDW in Nederland.
  • Uitvoeringen: in Nederland worden vaak andere uitvoeringen aangeboden. Controleer dus of vergelijkbare modellen in het buitenland wel over dezelfde opties beschikken waar u naar op zoek bent. Deze wijken bijna altijd af.
  • in het algemeen geldt: als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het dat vaak ook. Regelmatig zijn we bij auto’s geweest die ‘ volledig schadevrij’ zouden zijn. Waarna direct bij aankomst bleek dat ze wel degelijk een schadeverleden hadden.
  • Transport: Zodra u de aanschaf heeft geregeld is het belangrijk om verzekerd naar Nederland terug te rijden. Dit kan met een tijdelijk Duits kenteken of met behulp van een auto-ambulance. Stem dit vooraf goed af met de verkoper zodat een klein ongelukje op de terugreis niet voor verrassingen zorgt.
  • Invoer bij de RDW: De laatste stap in het proces is het invoeren van de auto bij de RDW. Dit proces vraagt om de juiste voertuigdocumenten en kentekengegevens. Wij informeren u hier graag over. Na invoer ontvangt u een factuur van de Belastingdienst om de rest-BPM te voldoen. Na betaling volgt de inschrijving in het Nederlandse kentekenregister. U heeft nu succesvol een auto geïmporteerd. Vergeet niet uw auto nog te verzekeren voor op pad gaat!

Kies voor zekerheid, ook in het buitenland.


Door onze jarenlange expertise, uitgebreid Europees netwerk en onze officiële RDW bevoegdheden kunnen we bij het kopen van een auto in het buitenland behulpzaam zijn. Bijvoorbeeld: U hebt een mooie auto gevonden in Duitsland. Stuur ons de gegevens en we kijken vrijblijvend met u mee. Allereerst controleren we de historie van de auto die u op het oog heeft. Vervolgens maken we een rest-BPM berekening met geavanceerde software van AutotelexPRO. Deze maakt een nauwkeurige berekening mogelijk.

Hierna kunnen we een aanbod doen om de auto vervolgens te gaan bekijken in het buitenland. Dankzij onze jarenlange expertise zijn we in staat om schadeauto van een echte Koenders Occasion te onderscheiden. Indien alles in orde is en zoals afgesproken, kunnen we het gehele aankoop- en invoertraject voor u verzorgen. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf de auto te gaan bekijken. Wij leveren graag maatwerk in overleg met u. Diverse klanten gingen u voor…

Uiteindelijk betekent een auto importeren vaak een scherpe prijs voor een completere en luxere uitvoering omdat de belastingdruk en samenstelling van auto’s in het buitenland bijna altijd anders is dan in Nederland.

Zelf bieden we ook zeer aantrekkelijke Koenders Occasions uit heel Europa. Uiteraard zorgvuldig gecontroleerd voor we ze aan u aanbieden. Check dus regelmatig onze Koenders Occasions.

Veel plezier bij het (laten) importeren van uw volgende auto!

Meest gebruikte auto websites in het buitenland.

www.mobile.de

www.autoscout24.de

www.autoscout24.be