Opel introduceert nieuwe Insignia Grand Sport

Breedenbroek – 22 februari 2017
 
  • Nieuwe Opel Insignia Grand Sport biedt uitzonderlijk veel ‘value for money’

  • Aanzienlijk lichter, ruimer en efficiënter dan voorganger

  • Rijke standaarduitrusting op gebied van veiligheid en rijdersassistentie

  • Nieuwe 1.5 Turbo benzinemotor in twee vermogensvarianten

  • 2.0 Turbo met achttrapsautomaat en AWD met torque vectoring

Opel heeft de eerste exclusieve foto’s van de nieuwe Insignia Grand Sport onthuld, die in de loop van 2017 op de markt komt. Het nieuwe vlaggenschip van Opel laat direct zien dat het woord ‘Grand’ in de naam heel toepasselijk is. Op alle vlakken is de nieuwe Insignia Grand Sport uitzonderlijk. Hij is lichter, ruimer, efficiënter, slimmer en dynamischer dan ooit en heeft een atletische vormgeving. De nieuwe Opel Insignia Grand Sport beleeft zijn wereldpremière in maart 2017 op de Autosalon van Genève.

Van de huidige generatie Insignia, met de titel Car of the Year 2009, zijn inmiddels meer dan 900.000 stuks verkocht. De nieuwe generatie van Opels vlaggenschip is gebaseerd op een compleet nieuwe architectuur. Door de toepassing van lichtgewicht materialen is deze nieuwe architectuur tot 175 kilogram lichter dan voorheen, zodat hightech eigenschappen als de ultramoderne vierwielaandrijving met torque vectoring en de nieuwe achttrapsautomaat optimaal tot hun recht komen. Uiteraard is de nieuwe Insignia Grand Sport voorzien van de nieuwste toptechnologie, zoals de nieuwste generatie IntelliLux LED®-matrixverlichting, Lane Keep Assist, een head-updisplay en unieke AGR-gecertificeerde premium stoelen.

De Insignia Grand Sport biedt uitstekende infotainment en connectiviteit dankzij de nieuwste generatie IntelliLink-systemen en Opel OnStar. Als extra OnStar service komt met de introductie van de nieuwe Insignia nu ook de mogelijkheid om via de persoonlijke assistent een hotel te kiezen en te assisteren bij een boeking.

Zelfs de veiligheid van mensen buiten de auto is naar een hoger plan getild. Zo heeft de Insignia als eerste Opel een actieve aluminium motorkap, wat de voetgangersveiligheid ten goede komt in geval van een aanrijding.

Aandrijftechnieken die het rijplezier verhogen

De nieuwe Opel Insignia Grand Sport oogt niet alleen dynamisch, maar rijdt ook zo. De auto is vanaf de verkoopstart volgend jaar leverbaar met diverse turbomotoren en transmissies. De hoogst efficiënte achttrapsautomaat is helemaal nieuw in de line-up en maakt indruk met toonaangevend schakelcomfort. De transmissieverhoudingen zijn uitgebreid en de schakelacties verlopen soepel en vrijwel onmerkbaar. Daardoor accelereert de auto gewillig, zelfs bij lage toerentallen. De inwendige wrijving van de achttrapsautomaat, die in eerste instantie alleen in combinatie met vierwielaandrijving leverbaar is, is geminimaliseerd, wat de efficiency ten goede komt.

Veiligheid staat voorop: uitstekende rijhulpsystemen

Een van de highlights is de nieuwe generatie van Opels innovatieve en bekroonde IntelliLux LED®-matrixverlichting. Die bestaat nu uit 32 LED-elementen – twee keer zoveel als in de Astra – die allemaal geïntegreerd zijn in een compactere koplamp. Het grotere aantal LED-elementen zorgt ervoor dat diverse lichtpatronen zich kunnen aanpassen aan elke verkeerssituatie en dat de schakeling tussen diverse lichtpatronen soepeler verloopt dan ooit. De nieuwe IntelliLux LED®-matrixverlichting heeft een nog betere lichtintensiteit en -verdeling.

Additionele rijhulpsystemen zijn:

  • Head-up display: informatie over snelheid, verkeersborden, navigatie en ingestelde of begrensde snelheid wordt geprojecteerd op de display direct in het zicht van de bestuurder. Op deze manier kan die zich maximaal concentreren op de weg.
  • Adaptive Cruise Control: dit systeem meet de afstand tussen de auto en de voorligger en past automatisch de snelheid aan. Het systeem schakelt automatisch de noodremfunctie in als de afstand abrupt aanzienlijk afneemt.
  • Lane Keep Assist met Lane Departure Warning: dit systeem waarschuwt en voert subtiele stuurcorrecties uit om ongelukken te voorkomen tijdens het onbedoeld verlaten van de rijstrook.
  • Rear Cross Traffic Alert: dit systeem maakt gebruik van radarsensoren in de achterbumper om objecten binnen 20 meter links en rechts naast het voertuig te detecteren. De kijkhoek bedraagt 90º. Een nuttige toepassing bij het achteruit inparkeren of wegrijden bij beperkt zicht.

Simpelweg indrukwekkend: comfort en infotainment van topniveau

De Insignia Grand Sport zet ook voor wat betreft comfort de maatstaf in zijn segment. Opel is nog altijd een van de weinige fabrikanten die stoelen monteert die gecertificeerd zijn door ‘Aktion Gesunder Rücken’ (Duitse instelling van rugspecialisten). De premium, ergonomische stoelen in de Insignia Grand Sport bieden een unieke combinatie van zijdelingse steun en massage-, geheugen- en ventilatiefuncties in aanvulling op de standaard verstelmogelijkheden. Passagiers achterin zitten comfortabeler dan ooit dankzij geïntegreerde stoelverwarming in de buitenste zitplaatsen. De verwarmde voorruit garandeert snel zicht op koude winterdagen. Keyless ‘Open & Start’ is standaard op alle uitvoeringen en zorgt voor een comfortabele instap.

Aan uitstekende entertainment- en connectiviteitsdiensten is uiteraard ook gedacht, dit hoort nu eenmaal bij Opel. De nieuwste IntelliLink-systemen met ondersteuning van Apple CarPlay zijn leverbaar. Het koppelen van een smartphone aan het infotainmentsysteem is kinderspel en opladen kan draadloos dankzij de ingebouwde inductielader. Ook Opel OnStar, de succesvolle en handige persoonlijke mobiliteitsassistent van Opel, is aanwezig en geeft zekerheid met systemen als Automatic Crash Response en Stolen Vehicle Assistance. Dankzij een ingebouwde Wi-Fi-hotspot kunnen tot zeven apparaten tegelijk online zijn.

Prijzen

De Insignia Grand Sport is leverbaar vanaf €33.695,- incl. afleverkosten. De ruime stationwagen Sports Tourer heeft een vanafprijs van € 34.945,-.
Voor de zakelijke markt zijn er aantrekkelijke leasetarieven met een vanaf leasetarief van €449,- voor de Grand Sport en €469,- voor de Sports Tourer.

Meer informatie? Wij nemen graag contact met u op.

Benieuwd naar de nieuwe Opel Insignia Grand Sport? Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en wij nemen vrijblijvend contact met u op.