Auto van het jaar 2016 is de nieuwe Opel Astra!

Opel-Astra-Car-of-the-Year-2016-298789Breedenbroek – De nieuwe Opel Astra is uitgeroepen tot ‘ Auto van het Jaar 2016 ’. De belangrijke onderscheiding werd toegekend door een internationale jury van 58 autojournalisten uit 22 landen. Met 309 punten liet de Opel Astra de Volvo XC90 en de Mazda MX-5 achter zich, die respectievelijk 294 en 202 punten kregen toebedeeld.

Voor de 2016-editie waren meer dan veertig auto’s uit alle segmenten genomineerd. Vervolgens werd de lijst van genomineerden ingekort tot zeven auto’s, die het tegen elkaar opnamen in de finale.

Winnaar Auto van het jaar

“De nieuwe Astra markeert het begin van een nieuw tijdperk voor Opel. De overwinning bij de prestigieuze ‘Auto van het Jaar’-verkiezing bevestigt dat we goed op koers liggen”, aldus Karl-Thomas Neumann, CEO Opel. “Het is een eer om door vooraanstaande journalisten tot winnaar te worden uitgeroepen.”

Innovatie

De vijfdeurs Astra en Astra Sports Tourer zijn gebaseerd op een compleet nieuwe, lichtgewicht architectuur. Het motorengamma bestaat uitsluitend uit de nieuwste generatie turbomotoren. De nieuwste versies van IntelliLink en Opel OnStar staan garant voor baanbrekende connectiviteit, online diensten en persoonlijke service. Tevens maakt de Opel Astra geavanceerde techniek uit hogere segmenten, zoals IntelliLux LED Matrix verlichting, bereikbaar voor het grote publiek.

Prijzen

De nieuwe Astra is de derde Opel in een periode van acht jaar die tot ‘ Auto van het Jaar ’ is verkozen. Onlangs ontving hij ook de internationale onderscheidingen SAFETYBEST 2015 en Gouden Stuurwiel 2015. Bij de Euro NCAP botsproeven kreeg de Astra de maximale veiligheidsscore van vijf sterren toebedeeld.

De Europese verkiezing van ‘ Auto van het Jaar ’ bestaat sinds 1964. Met de Astra als winnaar van de 2016-editie komt het totaal aantal overwinningen voor Opel op vijf. De Opel Kadett (1985), Opel Omega (1987), Opel Insignia (2009) en Opel Ampera (2012) vielen eerder in de prijzen.

Wat vindt de ANWB van de nieuwe Opel Astra?