Opvolger Opel Meriva heet Crossland X en komt in 2017!

  • Opel Crossland X is de Meriva opvolger in het Crossover segment

  • De Crossland X na succesvolle Mokka X tweede lid van X-familie

  • Hogere zitpositie, ruim en functioneel 

  • Uitgerust met de nieuwste technologie waaronder Opel OnStar, modern infotainment en een groot aantal assistentiesystemen

Strak en compact, ruim en veelzijdig; een tweekleurige carrosserie met een trendy uitstraling – dát is de geheel nieuwe Opel Crossland X. Deze stadse crossover is het tweede lid van de X-familie van Opel. Hij verschijnt naast de Mokka X en de later te introduceren Grandland X.  De modellen verenigen het beste van twee werelden: de robuuste vormgeving met de kwaliteiten van een wendbare stadsauto.

De compacte Opel Crossland X is – anders dan de Mokka X die optioneel leverbaar is met vierwielaandrijving – vooral toegespitst op het leven in en rond stedelijk gebied. Dankzij zijn grote kofferruimte en comfort is de Crossland X eveneens geschikt voor langere (vakantie)reizen. Met een lengte van 4,212 meter is de Crossland X 16 cm korter dan de Astra, maar hij is ook 10 cm hoger. Daardoor genieten inzittenden van een hogere zitpositie wat bijdraagt aan een goed overzicht op de weg. Voor nóg meer ruimtelijk gevoel is een panoramisch glazen dak een optie.

Zowel de bestuurder als de voorpassagier kunnen plaatsnemen op de meermaals onderscheiden AGR-gecertificeerde stoelen (AGR: Aktion Gesunder Rücken). Opel is de enige autofabrikant die dergelijke ergonomische stoelen aanbiedt in het segment – zowel in de Crossland X als in de Mokka X.

Functioneel, veilig en connected

De bagageruimte van 410 liter in de Opel Crossland X – met de neerklapbare achterbank in de normale positie – is de grootste in het segment. De achterbank is over 15 cm in lengterichting verschuifbaar, zodat er keuze is voor meer beenruimte achterin of juist meer bagageruimte. Hierdoor is het interieur van de Crossland X zeer functioneel. Andere aantrekkelijke innovaties maken het rijden in de Opel Crossland X nog veiliger, comfortabeler en gemakkelijker.

De Crossland X heeft de voor Opel typerende uitstekende connectiviteit, dankzij Opel OnStar en het IntelliLink infotainmentsysteem met Apple CarPlay-ondersteuning en een kleuren-touchscreen tot wel 8 inch.

“De vraag naar compacte crossovers groeit sterk. De Crossland X is met zijn robuuste uitstraling, uitstekende connectiviteit en praktische gebruiksmogelijkheden onze tweede troef in dit segment, naast de Mokka X”, aldus Karl-Thomas Neumann, Opels CEO. “De wendbare Crossland X biedt rijplezier en speelt in op de urban lifestyle. Dat maakt hem de ideale auto binnen en buiten de stad.”

Helder design

Robuust, expressief en stads zijn de drie kenmerken die elke ‘urban crossover’ moet hebben. De Opel Crossland X combineert ze met een optimale indeling en een duidelijk Opel-karakter. Hij is met een lengte van 4.212 mm zeer compact. Zijn breedte van 1.765 mm en zijn hoogte van 1.590 mm geven hem solide, stabiele proporties.

Nauwkeurig gedetailleerde vormgeving is ook een belangrijk kenmerk in het interieur. Het dashboard en de middenconsole zijn duidelijk, horizontaal ingedeeld en op de bestuurder gericht. Subtiele chroomrandjes rond de instrumenten en de ventilatieopeningen benadrukken de kwalitatief goede afwerking. Het Radio R4.0 IntelliLink- en het Navi 5.0 IntelliLink infotainmentsysteem heeft een kleuren-touchscreen met een grootte tot wel 8 inch. Het scherm is naadloos geïntegreerd in de middenconsole. Geschikte smartphones zijn zelfs draadloos op te laden via het inductielaadpaneel.

De optimale connectiviteit en het uitgebreide motoren- en transmissiegamma – met benzine-, diesel- en lpg-motoren en handgeschakelde en automatische versnellingsbakken – zijn niet de enige aspecten die zorgen voor een ontspannen rit in de Opel Crossland X. De riante binnenruimte en de uiterst comfortabele stoelen maken van reizen in de Opel Crossland X een aangename belevenis.

Het interieur van de Opel Crossland X bij Koenders

Flexibel interieur

De Opel Crossland X overtuigt ook met zijn functioneel en comfortabel interieur, mede dankzij de verschuifbare achterbank. Die is in de verhouding 60:40 deelbaar en bovendien over 15 cm in lengterichting verschuifbaar. Daarmee krijgen achterpassagiers extra ruimte, maar met de achterbank geheel naar voren geschoven meet de bagageruimte maar liefst 520 liter – de grootste bagageruimte in de klasse. Met de leuning geheel neergeklapt bedraagt de bagageruimte zelfs 1.255 liter. In het interieur zijn verder talrijke bergruimtes voor dagelijkse dingen. Keyless Open & Start zorgt voor gemakkelijke toegang tot de Opel Crossland X.

Trendsettende verlichtingstechniek en assistentiesystemen

De Opel Eye-frontcamera verzamelt informatie die de basis vormt voor rijhulpsystemen als Traffic Sign Recognition en Lane Keep Assist. Als het systeem opmerkt dat de rijstrook onbedoeld wordt verlaten, dan waarschuwt het de bestuurder met optische en geluidssignalen. Cruisecontrol met snelheidsbegrenzer maakt rijden ook aangenamer. Forward Collision Alert met voetgangersherkenning en automatische remassistent1 helpt de bestuurder aanrijdingen te voorkomen. Het systeem geeft niet alleen visuele en hoorbare waarschuwingen, maar remt de auto ook af als de afstand tot de voorganger snel afneemt en de bestuurder niet reageert. Forward Collision Alert is gecombineerd met een speciaal systeem dat de bestuurder evalueert en waarschuwt als hij tekenen van slaperigheid vertoont en dient te rusten2.

De Opel Crossland X is verder voorzien van de Panorama achteruitrijcamera. Die biedt achter de auto een blikveld van 180o, zodat de bestuurder bijvoorbeeld ook andere weggebruikers kan zien aan beide zijden van de auto. Verder assisteert de nieuwste generatie van Advanced Park Assist verder bij het parkeren. Het systeem herkent geschikte parkeerplekken en kan de auto zelfstandig in- en ook weer uitparkeren; de bestuurder hoeft slechts de pedalen te bedienen. En in de winter verhogen het optionele verwarmbare stuurwiel en de verwarmbare voorruit het comfort en de veiligheid. 

 

 

Op de hoogte blijven over de Opel Crossland X?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op indien er meer informatie bekend is over de nieuwe Crossland X. Dat is de kwaliteit zoals u van ons mag verwachten.