Opel presenteert de nieuwe Opel KARL

Breda – Opel breidt medio volgend jaar zijn lijn compacte modellen uit met de KARL. Dit is een nieuwe vijfdeurs auto. De naam stamt van KARL Opel, de zoon van oprichter Adam Opel. De KARL wordt het nieuwe instapmodel van Opel.

“KARL is een korte, energieke en pakkende naam, die perfect bij de waarden van het merk Opel past: Duits, spannend en toegankelijk”, zegt Tina Müller, Chief Marketing Officer bij Opel. Met de KARL, de ADAM en de nieuwe Corsa, die allemaal in minder dan dertig maanden werden klaargestoomd voor de markt, zal Opel vanaf volgend jaar het sterkste aanbod ooit hebben in het segment van compacte auto’s.

De Opel KARL heeft een lengte van 3,68 meter en biedt plek aan vier of vijf inzittenden. Het is het nieuwe instapmodel van Opel en een prima aanvulling op de Corsa en de ADAM. Met een lengte van ongeveer 4 meter biedt de Corsa uitstekend comfort en een goed evenwicht tussen buitenafmetingen en binnenruimte in een gezinsvriendelijke vijfdeurs carrosserie of een sportieve coupéachtige driedeurs. De ADAM, de 3,70 meter lange driedeurs personalisatiekampioen, biedt een dynamische rijervaring, uitstekende connectiviteit en de meeste opties voor wie zijn auto wil afstemmen op zijn persoonlijke voorkeur en levensstijl.

De naam KARL is een ode aan een van de zonen van Adam Opel, die het bedrijf oprichtte in 1862. Terwijl Adam Opel van Opel de grootste Duitse fietsenfabrikant maakte, waagden zijn zonen Carl, Wilhelm en Friedrich in 1898 de overstap naar de autosector. Een jaar later presenteerden de gebroeders Opel hun eerste auto.